*

Helena Särkijärvi Vihreämpi Tulevaisuus - En Grönare Framtid!

Dijon-ahventa ja luomuperunoita

  • Ahvenesta saa halutessaan rakennettua kivankin näköisen annoksen.
    Ahvenesta saa halutessaan rakennettua kivankin näköisen annoksen.

Lähikalaterveisiä saaristosta!

Useat ihmiset pyysivät minulta tätä herkullista kalaruokareseptiä, joten eipä auta kuin kirjoittaa jälleen uusi ruokateemainen postaus!

Tämä ruoka on helppotekoinen, mutta tuloksena on hienostuneen makuinen kalaruoka, josta saa tarvittaessa rakennettua näyttävänkin annoksen.

Käytän reseptissä yleensä paikallisen kalastajan pyytämää ahventa sekä paikallisen viljelijän kasvattamia luomuperunoita. Ruoka-annoksen maut ja raaka-aineet ovat puhtaita ja aitoja, minkä takia tämä on keittiömme yksi vakioherkuista! Suosittelen!

 

Ainekset 2 hengelle

noin 400 g       ahvenfileitä

                          tilliä

                          suolaa, mustapippuria

                          voita

                          kiinteitä luomuperunoita

 

Kastikkeen ainekset

2                        reilua ruokalusikallista dijonsinappia

2 dl                    kuohukermaa

1 prk                 smetanaa

                          suolaa, mustapippuria

 

 

Jos tarjoat perunat valmiiksi kuorittuina, niin kuori ne ja laita kattilaan. Tarkista, ettei ahvenfileeseen ole jäänyt piikkejä. Laita perunat kiehumaan.

Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kasarissa ja kiehauta. Pyöräytä myllystä muutama kierros mustapippuria ja lisää suolaa makusi mukaan.

Silppua tilli valmiiksi. Paista ahvenfileet teflonpannulla reilussa voissa ja rapsakassa lämmössä. Älä hauduta. Pyöräyttele kaloille muutama kierros mustapippuria ja suolaa myllyistä.

Kaada lämpimille laakeille lautasille ensin kuumaa kastiketta ja asettele päälle kauniisti ahvenfileet. Ripottele tilli huolettomasti pinnalle.

Keitetyt perunat olen tarjoillut vasta pöydässä, ja jokainen ruokailija on saanut ottaa niitä makunsa ja nälkänsä mukaan. Mielestäni kuoriperunat säilyttävät keitettäessä makunsa ja rakenteensa valmiiksi kuorittuja paremmin. Myös perunalumi on tämän annoksen kanssa toimiva lisuke.

 

Hyvää ruokahalua! Toivottavasti maistuu!

 

 

                            

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Tuo on kyllä hyvä resepti, itse en ainakaan tiedä parempaa tapaa laittaa ahvenfileistä herkullista suussa sulavaa kalaruokaa, vie ihan kielen mennessään, ellei pidä varaansa.

Rikkaruohojen seassa ja lannoittamattomassa pellossa kasvatetut perunat ovat kyllä vaivan väärti, niistä voi nauttia koko talven ja niin usein kuin vain on nälkä! Ahvenia vielä pitää hankkia, on kuitenkin hyvin yleinen kala myös sisämaassa.

Käyttäjän HelenaSrkijrvi kuva
Helena Särkijärvi

Juurikin näin, Jouni! Hyviä herkkuhetkiä! :)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hyviä ahvenfileitä saa myös pakastettuna, jos tuoretta ei löydy. Käytän myös pakastettuja silakkafileitä. Ovat parmpia kuin tuoreet, jotka eivät kelpaa kissalekaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mikä kissa se sellainen on, että ei kalaa syö? Nykykissa?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #4

Moni kissa nirsoilee tänä päivänä. Ei kelpaa huono laatu. Haluaa tuoretta ja maistuvaa.

Käyttäjän HelenaSrkijrvi kuva
Helena Särkijärvi

Hei!

Ostan kalaa paikalliselta kalastajalta yleensä isomman satsin kerralla. Hän fileoi, vakumoi ja pakastaa kalan sopivina annoskokoina. Hän käsittelee kalan aivan tuoreena ja kuulemma nirsoimmillekin kissoille se on kelvannut erinomaisesti! Meillä ainakin tämmöinen järjestely on toiminut ja kalaa on aina mukavasti keittiössämme saatavilla.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset