Helena Särkijärvi Vihreämpi Tulevaisuus - En Grönare Framtid!

Vaalilimppua saaristosta

  • Tässä herkulliset saaristolaislimput virallisessa vaaliasussaan!
    Tässä herkulliset saaristolaislimput virallisessa vaaliasussaan!

Herkullisia terveisiä Turunmaalta Paraisten saaristokaupungista!

Vaalikampanjani aikana tapaamani ihmiset ovat ihastuneet ikihyviksi herkulliseen saaristolaislimppuuni. Se on yllättävän helppotekoista ja säilyvää. Parhaimmillaan tämä maltainen ja makea limppu on mielestäni hieman haaleana, kun siihen levittää päälle aitoa voita. Limppu sopii kuitenkin loistavasti tarjottavaksi esimerkiksi jouluna, vappuna ja kesäaikaan herkullisten saaristolaiskalojen ja sillin kera.

Tarjoilen teille nyt tämän reseptiaarteen, arvoisat lukijani! Voin todella suositella!

Ainekset:

1 l                         luomupiimää

75 g                     hiivaa

3 dl                      siirappia

2 tl                       jauhettua pomeranssinkuorta

1,5 rkl                 suolaa

3 dl                      tuoppimaltaita

2 dl                      leipä- ja mämmimaltaita

3 dl                      luomuvehnälesettä

3 dl                      karkeita luomuruisjauhoja

8-9 dl                  luomuvenhäjauhoja

 

Voitele voilla valmiiksi sopiva määrä limppuvuokia. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Sekoita aineet keskenään hyvin. Kaada taikina voideltuihin vuokiin ja anna nousta rauhassa vähintään 1,5 h. Paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Poista limput vuoista ja paista niitä vielä nurinpäin ilman vuokia noin 15 minuuttia. Nosta limput pois uunista ja anna jäähtyä keittiöpyyhkeen alla.

Yhdestä annoksesta tulee kaksi suurta tai kolme pienempää limppua.

Olen saanut reseptin taannoin sauvolaiselta maaseutumatkailutilan emännältä ja olen sen siitä muokannut hieman luomuisempaan muotoon. Löydät reseptin myös täältä.

Jatkossa voin julkaista myös sopivia reseptejä tämän ihanan saaristolaislimpun särpimeksi. Hyviä herkkuhetkiä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Hyvää, mutta epäterveellistä.

Käyttäjän HelenaSrkijrvi kuva
Helena Särkijärvi

Aivan totta, että tuommoinen makea leipä ja voi eivät kaikkein terveellisintä ravintoa välttämättä ole. Itse kuitenkin lukeudun koulukuntaan, joka ei tee ruokavalintojaan pelkästään terveellisyyden perusteella. Minulle tärkeämpiä valintaperusteita ovat esimerkiksi ruoan herkullinen maku sekä se miten ruoka on tuotettu. Tuen mieluummin esimerkiksi paikallista tuottajaa, jos se on taloudellisesti järkevää ja käytännöllistä toteuttaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mikä tuossa on epäterveellistä? Se jää minulle avautumatta.

Käyttäjän HelenaSrkijrvi kuva
Helena Särkijärvi Vastaus kommenttiin #5

No, minä en väitettä esittänyt, mutta epäilen, että leivän ihana siirappinen makeus ja päälle läjitettävät särpimet sen "epäterveellisyyden" aiheuttavat. Kuten sanottua, en itse ruokavalintoja siltä pohjalta yleensä tee. Tämä limppu on vietävän hyvää - suosittelen oikeasti kokeilemaan! :P

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6

Itse käytön leivän päällä yleensä vain voita. Eikä se päällystys leipää epäterveelliseksi ei tee!

Melassi tai siirappi, kuka sanoo että ne olisivat jotenkin epäterveellistä verrattuna oikeasti epäterveelliseen valkaistuun sokeriin?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onnea vain ehdokkaalle, vai limpulle, kummalle pitäisi sanoa jotain?

Käyttäjän HelenaSrkijrvi kuva
Helena Särkijärvi

Kiitos! Limput ovat jo menneet parempiin suihin, mutta ehdokas kyllä ottaa onnittelut mieluusti vastaan! :)

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset